Editorial

L'EDITORIAL

L'atletisme, l'esport global per definició

Un mundial d'atletisme, l'esport que s'acosta més als orígens de l'olimpisme, és per gaudir-lo, tot i l'ombra del dopatge

Evidentment no hi ha cap esport que sigui més important que un altre, però certament a Sebastian Coe no li falta raó quan el reclama com el més autèntic. La majoria de disciplines són les que provenen dels Jocs Olímpics originals de l'antiga Grècia. Córrer, saltar i llançar. Quan arriba un campionat del món, l'atletisme pren finalment el protagonisme que hauria de tenir, de fet, tot l'any. És un esport que encara necessita un pas més per modernitzar-se definitivament i fer la competència als grans espectacles mediàtics que tots coneixem.

A diferència d'altres esdeveniments, el mundial d'atletisme sí que es pot considerar una competició global en el sentit literal del terme. Ho veiem si repassem les grans figures. Per citar-ne alguns casos, Usain Bolt és de Jamaica; Mo Farah és un britànic nascut a Somàlia; Renaud Lavellanie és un menut atleta francès; David Rudisha és va forjar a la vall del Rift, a Kenya; Allyson Felix es va formar com a esportista a la Universitat de
Southern California, i Genzebe Dibaba és una etíop que s'entrena la meitat de l'any a Catalunya.

El mundial és per gaudir-lo des del primer dia, tot i que l'ombra del dopatge, ja ho sabem, encara plana sobre aquest esport. La IAAF té feina en aquest camp, però per sort pràcticament tots els culpables acaben caient, ja sigui ara o en el futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)