Editorial

L'EDITORIAL

Drets d'imatge contra dret a la informació

Haver venut els resums en exclusiva a TVE vulnera el dret a la informació i, en el cas català, a la informació en llengua pròpia

La imparable privatització dels drets d'imatge del futbol ha portat a la situació fa temps pronosticada: oferta amplíssima i creixent, però gairebé tota a través de plataformes de pagament. En obert, aquesta temporada només hi haurà un partit de Champions per TV3 i un de primera divisió (mai amb el Barça, el Madrid, l'Atlético ni el Sevilla) per TVE.

Però la LFP ha volgut fer més negoci i, de passada, fer un favor a TVE –en hores baixíssimes– i li ha venut en exclusiva els drets per emetre els resums dels partits un cop acabats, que fins ara eren accessibles a totes les televisions a un preu assequible. Aquesta decisió atempta greument contra el dret d'accés a la informació que tenen els mitjans i els ciutadans i, en el cas català, a la informació en la llengua pròpia. Constitueix una nova forma de monopoli. Ha estat penós veure com totes les imatges de què disposa TV3 són les d'una càmera pròpia a l'exterior dels estadis i uns ridículs 90 segons per oferir imatges de baixíssima qualitat –en els informatius, no en programes esportius– de tots els partits d'un dia. La comissió de la competència, que va vetllar perquè els drets dels partits complets no anessin només a una plataforma, ha mirat ara cap a una altra banda i ha deixat en indefensió el més dèbil, el ciutadà que no pot pagar els canals de pagament i que, ara, no té ni el succedani del resum.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)