Editorial

L'EDITORIAL

Un gran al·licient per al campió

Des de llavors, els blaugrana han guanyat quatre cops la Champions, però mai han pogut revalidar
el títol. Ni ells ni cap altre equip

La lliga de campions, la millor competició de futbol de clubs del món, arrenca avui. El Barça, que defensa el títol, entrarà en competició demà a l'estadi olímpic de Roma. La capital italiana serà el punt de partida del camí europeu de l'equip de Luis Enrique, que té al davant un gran repte: convertir-se en el primer equip que és capaç de revalidar el títol des que la vella copa d'Europa, creada el curs 1955/56, es va reconvertir en la lliga de campions la temporada 1992/93.

Justament el Barça va ser el club que defensava el títol, guanyat per primer cop a Wembley el maig del 1992, en aquella estrena de la Champions. I no va poder repetir. Des de llavors, els blaugrana han guanyat quatre cops la competició (2006, 2009, 2011 i 2015), però mai han pogut revalidar el títol. Ni ells ni cap altre equip.

El Barça és un club de reptes. De grans reptes. És l'únic club que ha assolit dos cops el triplet –Champions, lliga i copa– a Europa i l'únic que ha guanyat els sis títols possibles en un mateix any (2009). Repetir el títol de la Champions és un gran al·licient per als blaugrana aquesta temporada i, especialment, per al seu líder, Leo Messi, l'home per qui sembla que no existeixi la paraula impossible i que, com el club que defensa, també és un home de reptes. Un Messi que demà jugarà a Roma el seu partit número 100 en la màxima competició europea de clubs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)