Editorial

L'EDITORIAL

Els rècords que el Barça encara persegueix

Ja hi ha hagut altres èpoques amb grans equips dominadors. La qüestió és que no es perpetuï el domini d'un únic equip

El Barça de Xavi Pascual és el gran dominador de l'handbol espanyol en les últimes temporades. Acumula cinc títols de lliga, dos de copa, quatre de copa Asobal i quatre de supercopa consecutius, però tot just ahir va fer seu un dels rècords històrics de la lliga. I el va fer seu de manera compartida, ja que va igualar el rècord de victòries seguides en la lliga Asobal (67) que manté el Ciudad Real des del 2011. Tot fa pensar que en la propera jornada de lliga, al Palau contra el Ciudad Encantada, el Barça es quedarà com a plusmarquista en solitari, ja amb 68 victòries consecutives. Però encara li quedarà arribar a les 72 victòries seguides que el BM Granollers de Miquel Roca va encadenar entre el 1969 i el 1972, abans de la creació de l'Asobal. El Barça tampoc té el rècord de lligues guanyades consecutivament, ni el de més gols marcats en un partit. El primer és del Granollers de Pep Vilà, amb sis lligues seguides entre el 1956 i el 1961, i el segon de l'Atlético de Madrid, que va marcar 52 gols en un partit el 2011.

El Barça mana ara en l'Asobal amb poca oposició –els títols ho diuen–. Els rècords que persegueix els van fer el Granollers, el Ciudad Real i l'Atlético de Madrid, en lluita, entre altres equips, amb el mateix Barça. Això indica que ja hi ha hagut altres èpoques amb grans equips dominadors. La qüestió és que no es perpetuï el domini d'un únic equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)