Editorial

L'EDITORIAL

La FIFA necessita fer cau i net

Sembla prou clar que el futur de la FIFA no pot sortir de dins del mateix organisme i que cal fer neteja

La comissió d'ètica de la FIFA va decidir ahir suspendre provisionalment de les seves funcions durant noranta dies el president de la federació, Joseph Blatter, el vicepresident i màxim dirigent de la UEFA, Michel Platini, i el secretari general de l'organisme, Jérôme Valcke. Les sancions s'apliquen en el marc de les investigacions que s'estan fent en el màxim organisme del futbol mundial per presumpta corrupció i que van provocar fins i tot la detenció de set directius de la FIFA, el mes de maig passat, en una investigació iniciada als Estats Units.

La inhabilitació de Blatter i Platini, encara que sigui provisional, ha de ser la gran oportunitat del futbol mundial per fer cau i net en l'organisme que el regeix. Blatter va dimitir fa mesos, poc després d'haver estat reelegit, però pretén seguir al càrrec fins al congrés que s'ha de fer al juliol. Un congrés en què Platini i el sud-coreà Chung Mong-joon –suspès ara sis anys per la comissió d'ètica– aspiraven a succeir Blatter.

Sembla prou clar que el futur de la FIFA no pot sortir de dins del mateix organisme –el camerunès Issa Hayatou, president en funcions, va ser amonestat pel COI l'any 2011 per violar el seu codi ètic– i que cal fer una neteja ben a fons. El futbol no es mereix els dirigents que té. La FIFA necessita una refundació ben urgent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)