Editorial

L'EDITORIAL

La revolució dels països petits

Algunes seleccions de països fins i tot més petits que Catalunya han fet història classificant-se per primer cop per a l'Eurocopa

La fase de classificació per a l'Eurocopa de França del 2016 ha estat una caixa plena de sorpreses. Més enllà de la saturació de partits que hi ha entre les lligues estatals, les competicions europees i els partits de seleccions, un factor ha estat compartit aquesta vegada. Algunes seleccions de països més petits fins i tot que Catalunya –això per a aquells que dubten del potencial d'aquests estats–han fet història classificant-se per primera vegada per al gran torneig continental. El cas més espectacular ha estat el d'Albània, un dels països més empobrits d'Europa, que ha estat capaç de batre en la fase de classificació tota una potència com Sèrbia i una antiga campiona continental, Dinamarca.

També són rellevants els casos del País de Gal·les i Irlanda del Nord, nacions que encara pertanyen al Regne Unit i que poden gaudir de les seves pròpies seleccions. Els dos equips jugaran per primer cop el torneig i molts jugadors –Gareth Bale el primer–admeten que aquest èxit és més important en la seva trajectòria que qualsevol títol que hagin aconseguit amb els seus clubs. El rendiment d'Islàndia i Eslovàquia –també classificades automàticament–, d'Eslovènia, Bòsnia i Hercegovina, entre d'altres, són un altre exemple d'aquesta revolució. Això no treu, però, que alguns països no tenen el nivell mínim exigible per jugar aquestes fases.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)