Editorial

L'EDITORIAL

Rossi, la caiguda d'un déu major

La sanció a l'italià no és tan important com la necessitat que el pilot es disculpi tant amb Márquez com amb l'afició

Per una vegada el mundial de motociclisme es va convertir ahir en terreny adobat per a la polèmica futbolística. L'acció, tot s'ha de dir, s'ho valia. La imatge de Valentino Rossi empenyent Marc Márquez perquè aquest anés per terra el perseguirà ja tota la vida. L'italià segurament tenia raons de sobres per estar molest amb el comportament del pilot català, que va incomplir la llei no escrita de no posar-se pel mig quan dos pilots s'estan jugant un títol mundial. Ara bé, la malifeta de Márquez no justifica la reacció del Dottore. Un pilot amb nou títols mundials i adorat per centenars i milers de joves a tot el planeta no pot treure's de sobre un rival amb una coça. Primer, perquè el motociclisme no és com el futbol on les puntades de peu normalment acaben en no res. Els accidents són extremadament perillosos, bàsicament per la velocitat i el pes de la moto. I segon, perquè denota un absolut menyspreu a les mínimes normes de fair play que calen en tots els esports professionals.

Probablement s'entén la impotència de Rossi, veient com se li escapava el seu desè títol mundial mentre Márquez –amb comptes pendents amb l'italià– l'avançava un cop i un altre, però no s'entén la reacció. Més enllà de la sanció, el que caldria és que l'italià es disculpés amb el pilot i amb l'afició. Que expliqués les raons. Potser d'aquesta manera l'entendríem i el perdonaríem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)