Editorial

L'EDITORIAL

Rossi, Márquez i Lorenzo s'han de comportar

S'ha d'aplaudir la fermesa de Dorna i la federació per fer tornar el seny en el desenllaç del campionat

El TAS va determinar ahir que Valentino Rossi ha de sortir últim en la cursa de Moto GP que diumenge decidirà el títol entre ell i Jorge Lorenzo. No ha resolt el fons del recurs de Rossi, però sí que li ha denegat la suspensió cautelar de la sanció. El paper del TAS és complicat. És possible que necessiti més temps per donar un veredicte equànime, però aquest temps no existia. Si al final acaba donant la raó a Rossi, l'italià tindrà tot el dret a sentir-se perjudicat –sobretot si no guanya el títol–, però si hagués suspès l'aplicació de la penalització a l'italià, seria Lorenzo qui s'estaria enfilant per les parets. L'única resolució que, d'aquí a uns mesos, no perjudicarà cap dels dos contendents serà la confirmació del càstig a Rossi.

Més enllà dels tribunals, la fermesa amb què han actuat Dorna –el promotor del campionat– i la Federació Internacional de Motociclisme s'ha d'aplaudir. Ahir els seus dos màxims responsables, Carmelo Ezpeleta i Vito Ippolito, es van quadrar davant els pilots i els caps d'equip i els van instar a deixar-se de xerrameques i a propiciar un desenllaç net i sense sospites. I tots han acotat el cap i han dit que ho faran. El mundial de motociclisme és una de les poques competicions que elabora els reglaments amb la participació de tots els interessats: pilots, equips, constructors, promotor i federació. Una manera interessant de poder exercir l'autoritat davant un conflicte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)