Editorial

L'EDITORIAL

Un altre escàndol de dopatge

Les acusacions de l'AMA són tan greus que fins i tot perilla la presència d'atletes russos en els Jocs Olímpics de Rio

L'Agència Mundial Antidopatge (AMA) continua fent la seva feina i amb un rigor indiscutible ha presentat un informe letal per a l'esport rus, i sobretot per a la credibilitat del seu atletisme i del seu laboratori de referència a Moscou. Les acusacions són tan greus –es parla de la destrucció de més de 1.400 proves de dopatge– que fins i tot perilla la presència d'atletes russos en els Jocs Olímpics de Rio. És un escàndol, certament, però un pas més en la lluita contra el dopatge, una lluita que serà interminable, però que almenys impedeix que la impunitat s'obri pas en l'esport olímpic i professional.

Rússia ha organitzat en els darrers anys un campionat del món d'atletisme (2013), uns Jocs Olímpics d'hivern (2014) i encara té pendent un mundial de futbol (2018) també envoltat de polèmica per la seva elecció. L'AMA diu que tot el sistema de dopatge que va afavorir els esportistes russos durant anys no es va poder fer sense que les autoritats polítiques n'estiguessin assabentades. És una acusació que ens porta als anys de la guerra freda. El govern del país, a través del ministre d'Esports, Vitali Mutko, ho nega. El president de la IAAF, el recentment escollit Sebastian Coe, va dir que no li tremolaria el pols si ha de deixar la federació d'atletisme de Rússia fora dels Jocs de Rio. Però l'última paraula la tindrà el COI. És l'hora dels valents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)