Editorial

L'EDITORIAL

Un segle XXI futbolístic de color blaugrana

El Barça ha conquerit 25 títols i el seu etern rival, 17. I ha guanyat més lligues de campions, més lligues espanyoles, més copes...

El segle XXI, futbolísticament parlant, és de color blaugrana. Blaugrana del Barça, és clar. Les xifres no enganyen –tampoc el joc, evidentment, però les dades són objectives i no admeten punts de vista diferents– i el Barça, amb 25 títols conquerits des que vam estrenar el segle, supera clarament el que va ser designat club del segle XX per la FIFA, el Real Madrid.

En l'inici de la setmana del clàssic de dissabte al Santiago Bernabéu no està de més constatar com aquelles copes i aquells partits en blanc i negre de tants i tants anys del segle passat s'han transformat en partits i copes en color blaugrana. El Barça ha conquerit 25 títols en quinze temporades i el seu etern rival, 17. I ha guanyat més lligues de campions, més lligues espanyoles, més copes, més supercopes.... Només pel que fa al mundial de clubs, el Real Madrid és capaç d'igualar els registres del Barça.

Fins i tot en els enfrontaments directes, el que ara anomenen clàssics, el Barça ha canviat la tendència. El Barça pot perdre al Bernabéu –l'any passat ho va fer, sense anar més lluny–, però dels 21 enfrontaments que s'han jugat al camp del seu etern rival en aquest segle n'ha sortit victoriós en vuit, amb sis empats i set derrotes. En els 92 partits que es van jugar al camp del Real Madrid entre els dos equips en el segle XX, en canvi, el Barça només va ser capaç de guanyar-ne quinze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)