Editorial

L'EDITORIAL

Un gran homenatge a Wembley

I l'himne francès va ser corejat a Londres com segurament no ho havia estat mai abans en territori britànic

L'estadi de Wembley, a Londres, va ser anit l'escenari d'un emotiu partit de futbol entre les seleccions d'Anglaterra i França que va servir per recordar i homenatjar les víctimes dels brutals atemptats que hi va haver a París divendres passat. Els prolegòmens del partit van ser dels que posen la pell de gallina, amb el record a les víctimes i La marsellesa cantada pels més de 80.000 assistents a l'estadi, fossin francesos, anglesos o de qualsevol altre indret. Si l'himne francès ja és dels que no acostumen a deixar mai ningú indiferent, ahir a Wembley va ressonar com mai com un crit de record, de lluita i de fermesa. Per un dia, les rivalitats seculars es van oblidar i l'himne francès va ser corejat a Londres com segurament no ho havia estat mai abans en territori britànic.

L'emoció de Londres havia tingut, però, un pròleg gens agradable a Hannover, a Alemanya, on les seleccions alemanya i holandesa s'havien d'enfrontar. Les autoritats alemanyes van decidir suspendre el partit i van fer desallotjar l'estadi on s'havia de disputar el matx adduint raons de seguretat. Unes raons que, en aquests temps que corren, ningú discuteix. L'espiral d'informacions i desinformacions sobre si s'havien trobat o no explosius als afores de l'estadi, que van seguir a l'anunci de la suspensió del partit, també són una bona mostra dels temps que vivim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)