Editorial

L'EDITORIAL

El TAS fulmina Marta Domínguez

El Partit Popular la va convertir en la seva icona esportiva i l'ha tingut quatre anys de senadora

L'esport espanyol va veure ahir com el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) feia caure una de les seves icones, l'exatleta i exsenadora del Partit Popular Marta Domínguez. L'atleta de Palència, de 40 anys i retirada de la competició, ha estat sancionada amb tres anys de suspensió per dopatge i perdrà la medalla d'or del mundial del 2009 i la plata de l'europeu del 2010 que va guanyar en els 3.000 m obstacles. El TAS considera que les dades del seu passaport biològic demostren que es va dopar entre el 2009 i el 2010.

Feia molt temps que el món de l'atletisme esperava una decisió sobre el cas de Marta Domínguez. Des de l'any 2010, com a mínim, quan l'operació Llebrer la va relacionar amb el tràfic de substàncies dopants. Allò va quedar en no res, però la instauració del passaport biològic, que ha acabat delatant molts tramposos, també ha atrapat Marta Domínguez. L'atleta queda tacada, però també la Federació Espanyola d'Atletisme i el seu president, que la van absoldre, i el Partit Popular, que la va convertir en la seva icona esportiva, l'ha tingut quatre anys de senadora i que només ahir al matí, quan van començar els rumors de la decisió del TAS, la va retirar de les seves llistes per al 20-D. La imatge d'Espanya en la lluita contra el dopatge no surt precisament ben parada amb aquest cas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)