Editorial

L'EDITORIAL

Cent anys d'història ben celebrats

La Federació Catalana d'Atletisme va néixer el 2 de setembre del 1915, cinc anys abans que l'espanyola

La Federació Catalana d'Atletisme va homenatjar ahir a l'INEFC de Barcelona gairebé dues-centes persones entre atletes, entrenadors, jutges, clubs i presidents, en un dels actes centrals de la celebració del centenari de la seva fundació. Els principals referents de l'esport català en la disciplina es van reunir en una commemoració que constata una vegada més la força esportiva del nostre país, a pesar de no poder competir de ple dret amb seleccions nacionals pròpies. La federació catalana va ser pionera a l'Estat. Va néixer el 2 de setembre del 1915, cinc anys abans que la federació espanyola, impulsada per les entitats esportives catalanes. Va ser també pionera en la creació dels diversos campionats de Catalunya i també en els d'Espanya de qualsevol disciplina.

En el marc de l'austeritat econòmica imperant, i amb els entrebancs que això suposa, la junta directiva que encapçala Joan Villuendas s'ha sabut adaptar al marc conjuntural i ha celebrat i celebra com cal l'efemèride. Entre altres actes, com jornades tècniques, un festival, el concurs del logo i una exposició itinerant, el míting atlètic del centenari que es va fer a l'estadi Serrahima el juliol passat va ser tot un èxit, tant pel seu alt nivell, com pel ressò internacional que va conferir a Barcelona i a Catalunya l'atleta etíop Genzebe Dibaba. La trobada d'ahir va ser un digne colofó a tot plegat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)