Editorial

L'EDITORIAL

La caiguda a l'infern de Blatter i Platini

Ens hem de felicitar que la mateixa FIFA hagi estat capaç de posar fi als despropòsits del seu president

La crisi que arrossega des de fa temps la Federació Internacional de Futbol (FIFA) va fer ahir un gir important amb la decisió del seu comitè d'ètica de sancionar durant vuit anys els presidents inhabilitats de la FIFA, Josep Blatter, i de la UEFA, Michel Platini. En concret, el dirigent suís i el francès no podran desenvolupar durant els propers vuit anys cap activitat, ni esportiva, ni administrativa, ni de cap tipus, que estigui relacionada amb el futbol. La sanció és immediata i ja està en vigor, tot i que els dos afectats ja han anunciat que presentaran un recurs al TAS. Blatter i Platini ja estaven suspesos provisionalment per la seva presumpta relació amb afers de corrupció.

Per a Blatter, que el mes de març farà 80 anys, és la fi de la seva carrera, i per a Platini, la fi de les seves aspiracions immediates de succeir Blatter en la FIFA.

Tots dos diuen que la sanció és injusta i defensen la seva honorabilitat. Les proves, si més no les que coneixem fins ara, ens diuen que tots dos s'han aprofitat del càrrec i que han fet servir els recursos de la FIFA com els ha semblat, obviant tots els codis de conducta existents. L'última paraula la tindrà el TAS, però ens hem de felicitar que la mateixa FIFA hagi estat capaç de posar fi als despropòsits del seu president i de l'home que semblava predestinat a succeir-lo. Com a mínim, recuperem una mica de confiança en les institucions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)