Editorial

L'EDITORIAL

Luis Suárez i la Pilota d'Or, una injustícia més

El fet que l'uruguaià no estigui entre els tres finalistes de la Pilota d'Or desvirtua els premis individuals

Futbolísticament, el curs només podia tenir una conclusió, veure Messi, Neymar i Suárez al podi de la Pilota d'Or. Col·locar Cristiano Ronaldo en el trio de finalistes al costat de l'argentí i el brasiler és una decisió injustificable si és que en aquestes eleccions no hi juguen qüestions comercials i d'altre índole que s'escapen als aficionats. Mentre que Suárez, en plena maduresa, ha protagonitzat un any èpic, amb gols i sobretot títols, el portuguès no ha guanyat res –ni amb el seu equip ni amb la selecció, lògicament– i ha continuat protagonitzat episodis que s'allunyen dels valors positius que s'haurien de propagar en el futbol. Aquest és un tema, però, que la FIFA té ara mateix descontrolat.

El grup d'experts de la federació internacional i de la revista France Football ja va cometre un error de consideració en la llista de 23 candidats, que obviava de manera escandalosa la figura de Sergio Busquets i que col·locava, per exemple, el gal·lès Gareth Bale i el francès Karim Benzema, protagonistes d'un any molt discret al Real Madrid.

Els premis individuals en el futbol sempre estaran en discussió, però de vegades hi ha injustícies que clamen al cel. El Barça va eliminar en la Champions el City, el PSG, el Bayern i la Juventus, els campions de totes les grans lligues. I Messi, Neymar i Suárez van ser absolutament determinants en els set partits més importants de l'any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)