Editorial

L'EDITORIAL

Un pas més en el marc del procés

Com un homenatge al que es va iniciar el 1997, quan ni el més optimista es podia pensar que avui seríem on som

La selecció catalana de futbol disputa demà el partit amistós de Nadal que es juga de manera quasi ininterrompuda des que el 1997 va rebre la selecció de Bulgària a l'estadi olímpic de Montjuïc. Aquell 23 de desembre del 1997 va ser una dia històric per al futbol i l'esport català, ja que la selecció catalana no s'enfrontava amb una selecció d'un estat des del 1912, quan es va veure les cares amb França. Aquell dia, 36.000 persones van pujar a la muntanya de Montjuïc per veure com l'equip que dirigia Pitxi Alonso empatava (1-1) amb Bulgària en una festa en què es va reivindicar el reconeixement de les seleccions catalanes.

Divuit anys més tard, el partit de Nadal de la selecció es manté, i Catalunya està intentant fer un gran salt endavant. La reivindicació de les seleccions catalanes fa temps que ha quedat superada per la lluita per la República catalana. Els recintes esportius, especialment el Camp Nou, són un clam per la independència en els minuts 17:14 dels partits, i la societat catalana espera, amb il·lusió, un futur millor. El matx d'avui al Camp Nou contra el País Basc no omplirà el coliseu blaugrana, però ha de ser un pas més en el camí cap a la plena sobirania. Si més no, com una mena d'homenatge al que va començar el 1997, quan ni el català més optimista podia pensar que ara mateix, tot i les dificultats, Catalunya es trobaria en el moment en què està.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)