Editorial

L'EDITORIAL

Populisme i desinformació a Barcelona

O els informes sobre l'impacte econòmic del Circuit són falsos i cal denunciar-los o no s'entén la decisió d'Ada Colau

En la presentació del gran premi del 2013, l'Ajuntament de Barcelona va justificar la subvenció de 4 milions al Circuit de Barcelona-Catalunya per l'impacte econòmic que tenia per a la ciutat la instal·lació. Les xifres oficials parlaven llavors de 60 milions d'impacte directe per a Barcelona, fet que confirmaven sobradament la inversió. Artur Mas va dir llavors que l'impacte en l'economia catalana era d'uns 150 milions, dels quals 120 corresponien al Gran Premi d'Espanya de F-1. Tot just fa un any, un estudi econòmic de l'institut DEP va calcular que l'impacte de totes les competicions esportives va ser de 332 milions el 2014. EL 84% d'aquest impacte l'aglutinaven els grans premis de F-1 (188,2) i el del mundial de motociclisme (92,1). El Circuit va ser l'escenari de moltes més activitats. De fet, va estar ocupat 310 dies de l'any i durant 58 dies s'hi van fer competicions esportives. Aquest mateix any s'hi ha incorporat una altra modalitat de gran prestigi internacional, el ral·licròs.

L'Ajuntament de Barcelona ens diu ara que la fórmula 1 –parlar només de F-1 ja denota desconeixement– no és una prioritat. Però algú s'ha llegit els informes citats anteriorment? Colau els hauria de denunciar com a falsos, ja que si no no s'entén que renunciï a més de 60 milions per a la ciutat. Més que el populisme el que fa por és que governi el país gent desinformada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)