Editorial

L'EDITORIAL

El jutge únic no es complica gens la vida

El jutge únic, com si fos un dels seus col·legues de fa 40 anys, s'aferra al que diu un paper, obvia les proves i no actua d'ofici

Luis Suárez, dos partits de suspensió; Pape Diop i Hernán Pérez, un. I Pau López, res de res. El jutge únic del comitè de competició de la Federació Espanyola de Futbol va donar a conèixer ahir les sancions per tots els embolics que hi va haver en el Barça-Espanyol de dimecres en la copa i no es va complicar gens la vida. El partit a Hernán Pérez per una expulsió per doble amonestació i fins tot el partit a Diop per la vermella directa per haver insultat un rival era cosa fàcil. Què fer amb Luis Suárez i decidir si actuar d'ofici en la trepitjada de Pau López a Messi ja era una altra cosa. I aquí el jutge únic tampoc no es va complicar la vida. Es va aferrar al que l'àrbitre va posar a l'acta, donant les culpes a Luis Suárez i obviant el que va fer el porter blanc-i-blau: dos partits a l'uruguaià i res de res al garrotxí.

No dubtem que al túnel de vestidors va passar el que l'àrbitre va posar a l'acta –encara que ho escrigués d'oïdes–, però sí que Luis Suárez en fos el protagonista. Del que no tenim cap dubte és de la trepitjada de Pau López. I el jutge únic sentencia en un cas que no és clar que es castigui el culpable i deixa sense sanció l'única acció que no admet cap dubte. Perquè encara que l'àrbitre no la veiés, l'acció de Pau López existeix i el jutge únic, com si fos un dels seus col·legues de fa quaranta anys, s'aferra al que diu un paper, obvia les proves i no actua d'ofici. Com sempre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)