Editorial

L'EDITORIAL

Després de les copes, el torn de les pilotes

Com no podia ser de cap altra manera, el Barça va ser el club més guardonat i encara ho podria haver estat més

Leo Messi, Pilota d'Or de la FIFA; Luis Enrique, millor entrenador de l'any, i quatre jugadors del Barça –el mateix Messi, Alves, Iniesta i Neymar–, en l'onze de la FIFA del 2015. Els cinc títols que el FC Barcelona va conquerir durant el 2015 van tenir la seva recompensa en la gala de la FIFA que es va fer ahir a Zuric. Com no podia ser de cap altra manera, el Barça va ser el club més guardonat, i encara ho podria haver estat més si tenim present que a l'onze ideal no hi era, sense anar més lluny, Sergio Busquets, un home clau en el futbol blaugrana i que un equip que no va guanyar res l'any passat –el Real Madrid–, hi tenia fins a quatre representants. Deu ser per equilibrar les coses entre els grans clubs del futbol mundial, perquè no s'emprenyi ningú.

La reafirmació de Messi com a indiscutible rei del futbol del 2015, i de tots els temps, va arribar l'endemà que el Barça rebés una allau de crítiques per la piulada amb què felicitava el nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Crítiques d'aficionats anònims però també de gent que segueix dia a dia la vida del club. Si arribats a aquest punt encara no han entès què és el Barça, que s'ho facin mirar, que repassin la història de l'entitat i el seu compromís amb el país. Com ara. I no és barrejar esport amb política. El futbol professional és política, aquí, allà i fins i tot una mica més enllà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)