Editorial

L'EDITORIAL

Un europeu sorprenent que busca campió

Sigui com sigui, un títol europeu, que de les quatre semifinalistes només ha guanyat Alemanya, és un gran premi

La selecció espanyola buscarà avui un lloc en la final del campionat d'Europa d'handbol. L'equip que dirigeix Manolo Cadenas, en què hi ha sis jugadors catalans, és l'únic dels conjunts que es presentaven com a favorits en l'inici del campionat que ha arribat a l'eliminatòria final. Els altres, la campiona olímpica, mundial i europea, França; la subcampiona europea, Dinamarca, i l'amfitriona, Polònia, s'han quedat pel camí. Les seleccions de Croàcia, Noruega i Alemanya lluitaran amb Espanya per les medalles.

La selecció espanyola ha estat dos cops campiona del món, el 2005 i el 2013, però no ha estat mai campiona d'Europa. Ha jugat tres finals –1996, 1998 i 2006– i les ha perdut les tres. Tal com ha anat el campionat fins ara, ple de sorpreses, seria agosarat donar la condició de favorits a uns o altres. No oblidem que a l'agost hi ha els Jocs Olímpics, que són el gran repte del 2016. Les seleccions també lluiten ara a Polònia per arribar a Rio –només el campió d'aquest europeu guanya plaça– i els esforços es poden acabar pagant. Potser el gran exemple és França, que ha estat tres cops campiona d'Europa –2006, 2010 i 2014–, però mai els anys en què l'europeu coincideix amb els Jocs, en què ha estat dos cops campiona –2008 i 2012–. Sigui com sigui, un títol europeu, que de les quatre semifinalistes només ha guanyat Alemanya, és un gran premi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)