Editorial

L'EDITORIAL

Dos equips acostumats a jugar finals

Mai els seus camins s'havien encreuat fins ara en un partit en què es posés en joc el títol de la competició més antiga

El FC Barcelona, el Sevilla FC i la copa d'Espanya de futbol són centenaris, però mai els seus camins s'havien encreuat en un partit en què es posés en joc el títol de la competició més antiga del futbol espanyol. Fins ara. Igual que va fer el Barça dimecres a Mestalla contra el València, ahir va ser el Sevilla el que va certificar a Balaídos, contra el Celta, la classificació per a la final de la copa. Una final que es jugarà el 21 de maig en un estadi encara per determinar, però que tot fa preveure que serà el Vicente Calderón de l'Atlético de Madrid.

Encara que no s'hagin trobat mai en un camp de futbol amb el títol de la copa en joc, el Barça i el Sevilla tenen la mà trencada en això d'arribar a finals. No només ens ho diu la història de la copa –és la trenta-vuitena final per als catalans i la vuitena per als andalusos–, sinó també el present. Des del 2005, el Barça ha jugat 25 finals –amb 19 títols– i el Sevilla, 12 –amb 8 títols–. I en aquests anys s'han trobat en tres ocasions, amb dues victòries per al Barça i una per al Sevilla. L'última vegada que els dos equips es van veure les cares en un partit decisiu va ser l'estiu passat, en aquella supercopa d'Europa que els blaugrana van guanyar en la pròrroga 5-4 després d'anar guanyant 4-1. Falten més de tres mesos perquè es jugui la final i poden passar encara moltes coses, però tot fa preveure que serà un duel apassionant.