Editorial

L'EDITORIAL

Els esportistes, els Jocs de Rio i el procés

Els esportistes han de a saber que en un futur estat
ells també
hi sortiran guanyant, sobretot
en l'àmbit econòmic

El nou secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, demanava en l'entrevista que va concedir ahir a aquest diari que no “s'alteri” els esportistes catalans en la seva preparació per als Jocs Olímpics de Rio amb afers que s'han convertit en alta política, el que coneixem com el procés o la desconnexió d'Espanya que ha d'acabar amb un referèndum el 2017. Segur que hi haurà la temptació des d'Espanya, i més amb uns Jocs Olímpics pel mig, d'instrumentalitzar els esportistes catalans amb fins polítics aquest any. Ja es va veure a Londres amb la campanya contra el jugador d'hoquei sobre herba Àlex Fàbregas i els atacs en les xarxes socials a Roser Tarragó i Ona Carbonell, que van patir la catalanofòbia en la seva pròpia pell per manifestar el seu catalanisme, amb més o menys intensitat.

Els esportistes catalans no han de ser armes llancívoles en una batalla, la del referèndum o la de la desconnexió, que es preveu llarga i feixuga. L'única cosa que se'ls ha de deixar clar és que en una futura república catalana les seves condicions –sobretot les econòmiques, que és el que sovint compta– seran millors que les actuals. Com tothom, quan els fets siguin consumats ells tindran la doble nacionalitat i podran escollir. Mentre els toqui competir amb Espanya el que han de fer és anar a totes i buscar una glòria que molts aprofitaran, però que en cap cas serà seva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)