Editorial

L'EDITORIAL

I per segon cop, xiular no ha de ser castigat

Fa seus els arguments de la fiscalia el 2009: “La llibertat d'expressió és la pedra angular dels principis de la democràcia”

El jutge de l'Audiencia Nacional Fernando Andreu considera que no hi ha cap delicte en la xiulada a l'himne espanyol que es va produir en la final de copa entre el Barça i l'Athletic al Camp Nou el 30 de maig passat i ha decidit arxivar la denúncia que va posar el sindicat ultradretà Manos Limpias. És la segona vegada que l'Audiencia Nacional arxiva una xiulada a l'himne espanyol. Ja ho va fer l'any 2009. I Fernando Andreu fa seus els arguments de la fiscalia en aquella ocasió: “La llibertat d'expressió és la pedra angular dels principis de la democràcia”, i no creu que al Camp Nou hi hagués cap injúria al rei o als símbols d'Espanya.

L'arxivament de la denúncia arriba quan falten tres mesos per a la final de copa que hauran de jugar el Barça i el Sevilla. Una final en què tot fa preveure que es repetirà la xiulada de part dels aficionats del Barça. Seria bo que quan s'acosti la final, les institucions de l'Estat –esportives i no– i els polítics tinguin ben present –ells que sempre parlen de l'imperi de la llei– el que ara diu el jutge de l'Audiencia Nacional. Més que res per estalviar-nos les amenaces preventives –com les que va fer Miguel Cardenal– abans de la final del Camp Nou, o les mostres de catalanofòbia. Que també prenguin nota que el jutge diu: “Llevat que vulguem avançar tant en la protecció d'aquestes institucions que s'impedeixi qualsevol i concret acte de crítica.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)