Editorial

L'EDITORIAL

Una copa que és molt i molt especial

En les disset ocasions en què la copa s'ha disputat amb la fórmula actual, hi ha hagut fins a set campions

La copa d'hoquei sobre patins arrenca avui a Reus amb el líder de la lliga, el FC Barcelona, com a teòric favorit d'una competició que, no obstant això, el gegant blaugrana no guanya des de l'any 2012. Una demostració que la copa és una competició que està a l'abast de molts més equips que no la competició de la regularitat, la lliga. Una bona prova d'això és que en les disset ocasions en què la copa s'ha disputat amb la fórmula actual hi ha hagut fins a set campions i que el rei de copes, el Barça (19 títols), ha perdut les dues últimes finals.

La copa és una competició molt esperada per la gent de l'hoquei sobre patins. Són quatre dies de passió, tensió, gresca i glòria, on tot és possible si els equips ofereixen el màxim del que poden donar. O fins i tot més. Les dues victòries seguides del Vendrell el 2013 i 2014 en serien l'últim gran exemple. També el Vic va tombar el Barça l'any passat a Blanes.

Set dels vuit equips que competiran a Reus, en un escenari imponent, el pavelló olímpic, són catalans. Només el Liceo –l'últim equip campió no català, l'any 2004–, trenca el ple català. La copa d'hoquei sobre patins també acostuma a reflectir el que passa al país, com quan l'any passat el capità del Vic, Titi Roca, va recollir la copa amb una estelada a les espatlles en presència del president de la Federació Espanyola de Patinatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)