Editorial

L'EDITORIAL

Acaba l'era de Blatter en la FIFA

No sembla
que haguem de ser gaire optimistes amb el fet que qui surti avui escollit pugui aportar gaires aires nous
a la FIFA

La FIFA tindrà avui un nou president. L'era Blatter, que va començar l'any 1998, i que ha portat l'organisme rector del futbol mundial a l'etapa més fosca de la seva centenària existència, amb constants escàndols de corrupció, s'acabarà amb l'elecció del seu successor. Per ser exactes, el poder de Joseph Blatter en el futbol mundial ve de molt més lluny, ja que el 1981 ja va ser nomenat secretari general de la federació durant la presidència de João Havelange, un altre que el temps ens va demostrar que no tenia un pam de net. Avui hauria d'acabar una manera de fer en la FIFA que ha durat 35 anys.

En altres circumstàncies, l'elecció d'un nou president s'hauria de rebre amb l'esperança d'un futur millor. En el cas de la FIFA, s'ha de rebre amb molta cautela. Els dos favorits són Gianni Infantino i el xeic Salman bin Ibrahim al-Khalifa. Infantino ocupa el lloc que estava predestinat a Michel Platini, suspès per corrupció, i el xeic ha estat acusat de vulnerar els drets humans al seu país, Bahrain. No sembla, doncs, que haguem de ser gaire optimistes amb el fet que qui surti avui escollit president pugui aportar gaires aires nous a la FIFA. En tot cas, siguem generosos i concedim-los el benefici del dubte per veure si realment fan el que han dit que faran durant el que podríem anomenar la llarga campanya electoral dels últims mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)