Editorial

L'EDITORIAL

Nou president, nous estatuts, esperança

Tampoc no ha de ser gaire complicat que la presidència de Gianni Infantino sigui millor que la de Joseph Blatter

un suís succeeix un altre suís al capdavant de la FIFA. Gianni Infantino, l'home dels sortejos de la lliga de campions, és el nou president de l'organisme rector del futbol mundial, que substitueix l'inhabilitat per corrupció Joseph Blatter. El nou president va superar en la segona tanda de votacions el xeic de Bahrain Salman Ibrahim al-Khalifa per 27 vots de diferència (115 a 88) i va prometre canvis. Infantino va afirmar que restauraria la imatge de la FIFA i que, a partir d'ara, el futbol entraria en una nova era.

Tal com han anat les coses els últims anys en la FIFA, tampoc no ha de ser gaire complicat que la presidència de Gianni Infantino sigui millor que la de Blatter. Si més no, en tots els temes de corrupció i negocis muntats al voltant del futbol. La FIFA, a més, s'ha dotat d'un element que ha de ser clau en aquesta nova etapa: uns nous estatuts amb els quals s'intenta que hi hagi una mena de separació de poders, que el president estigui més controlat per un consell i que hi hagi limitació de mandats per evitar la perpetuació dels dirigents en els càrrecs.

Infantino es mereix el benefici del dubte. El món del futbol estarà molt atent a la seva gestió per si de veritat compleix les promeses de regeneració i de convertir la FIFA en un organisme “modern, creïble i professional” i que no doni treva a la corrupció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)