Editorial

L'EDITORIAL

Aquells grans hongaresos del Barça

Com aquell Barça
dels anys cinquanta
en què brillava Ladislao Kubala, l'home que va fer petit el camp de les Corts

El Barça passa la millor època de la seva història pel que fa als èxits de l'equip de futbol. Els títols que han guanyat i el gran futbol que han fet els equips que han dirigit en els últims anys Pep Guardiola i Luis Enrique, i el del tràgicament breu interval de Tito Vilanova, han conquerit els aficionats d'arreu del món i han fet encara més universal el Barça en aquest món globalitzat en què vivim.

Però el Barça ve de lluny. De molt més lluny. I la memòria històrica sempre s'ha de tenir present. Messi és la gran estrella d'aquest Barça i ha tingut grans companys com Neymar i Suárez ara; Xavi, Puyol i Valdés abans, i Iniesta, Busquets i Piqué sempre. Abans, però, hi va haver grans equips i grans jugadors que, per diverses circumstàncies, no van guanyar el que haurien d'haver guanyat.

Com aquell Barça dels anys cinquanta en què brillava, com ara ho fa Messi, Ladislao Kubala, l'home que va fer petit el camp de les Corts i va obligar a construir el Camp Nou. I Kubala, com Messi, tampoc no va estar sol. Entre els grans jugadors amb qui va compartir equip van destacar dos hongaresos més: Sándor Kocsis i Zoltan Czibor. Aquells Hongaresos pel Barça van rebre ahir un gran homenatge amb l'estrena del documental que porta aquest títol, que farà que la història d'aquells grans jugadors també sigui coneguda en aquest món globalitzat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)