Editorial

L'EDITORIAL

Un positiu sense ànim de fer trampes

La tennista assumeix l'error i la sanció, que hauria d'estar en la banda baixa perquè no s'entreveu mala fe

La tennista Maria Xaràpova s'ha arromangat i abans que la notícia del seu positiu comencés a córrer, el va explicar ella. És una actitud valenta i lloable, tot i que en el seu cas també és més fàcil perquè no se li veu per enlloc ànim de fer trampes. Més aviat, ha estat víctima d'una falta de cura dels seus assessors –i d'ella mateixa– en una qüestió tan bàsica per a un esportista com tenir controlada la llista de productes prohibits, que canvia cada any.

L'admissió de culpa, el fet d'haver donat positiu en el primer control que ha passat i la col·laboració de la tennista haurien de propiciar una sanció per la banda baixa. No és el mateix no adonar-se que una substància autoritzada de cop deixa d'estar-ho que prendre productes prohibits, mirar d'emmascarar-los i, un cop enxampat, encara negar-ho tot, com ha passat, per exemple, amb la llarga sèrie de positius que s'han donat en els últims mesos en l'esport rus, que ara rep un altre cop dur pocs mesos abans dels Jocs de Rio. Aquesta absència de mala fe no l'han tingut en compte les multinacionals que han cancel·lat contractes amb Xaràpova, per molt que, amb les clàusules a la mà, tinguin tot el dret de fer-ho.

Xaràpova coneixia el positiu des de feia dies. Tan lloable com la seva voluntat de donar la cara és que des de l'altra banda, la de la federació internacional (ITF) s'hagin evitat filtracions llamineres, tan freqüents avui dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)