Editorial

L'EDITORIAL

Un mundial que comença ple d'incertesa

Per primer cop hi haurà sis pilots catalans
a Moto GP, dels quals cinc han estat en alguna ocasió campions
del món

El mundial de motociclisme que arrenca aquest cap de setmana amb el GP de Qatar que es corre al circuit de Losail, a Doha, es presenta com el més incert, si més no en la seva fase inicial, dels últims anys. Els canvis en l'electrònica de les motos i en els pneumàtics, amb un nou fabricant, han alterat substancialment la preparació dels equips durant la pretemporada. Si més no això és el que s'havia vist durant les jornades de tests, en què els pilots de Yamaha i d'Honda, els tradicionals dominadors del mundial aquests últims anys, no han manat com de costum.

També és veritat que el potencial econòmic i humà de Yamaha i Honda fa que siguin els més ben preparats per adaptar-se a la nova situació i acabar dominant el campionat, però el que s'ha vist en la pretemporada fa pensar que el ventall de possibles vencedors en aquestes primeres curses serà més ampli que no quan la temporada vagi avançant.

Sigui com sigui, la lluita entre els quatre grans –Lorenzo i Rossi per Yamaha i Márquez i Pedrosa per Honda–, continua sent l'al·licient de Moto GP. Una categoria que, per primer cop, comptarà amb sis pilots catalans, cinc dels quals tenen en el seu palmarès
algun títol de campió del món. Després d'un 2015 sense títols, els pilots catalans, també en Moto 2, aspiren aquest 2016 a recuperar el temps perdut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)