Editorial

L'EDITORIAL

El MIC, un esdeveniment local i global

Les xifres i els equips que hi participen són els factors que evidencien que parlem del millor campionat del món d'equips de base

Organitzar un esdeveniment com el Torneig Internacional de Base MIC (Mediterranean International Cup) exigeix un esforç suprem, i cal valorar-lo. Parlem d'una competició, que va començar ahir mateix a Girona, en què participen 253 equips de 40 països diferents i de sis categories. En total es jugaran 667 partits, més que mai. La nòmina de clubs que s'han afegit a la festa és d'escàndol, començant pels grans del futbol català, el FC Barcelona i el RCD Espanyol, i passant per la selecció del Brasil, el Real Madrid, el Manchester City, el Liverpool, el Celtic, el Porto, l'Inter de Milà i un grapat de clubs catalans. És difícil no admetre, doncs, que el campionat s'ha convertit en l'esdeveniment de les seves característiques més important que es juga al món. L'impacte també és sensacional per a les comarques gironines i tot Catalunya. El seguiment previst és de 220.000 espectadors i el nombre de jugadors, entrenadors, tècnics i persones vinculades als equips augmenta fins a 6.000. El torneig és una aposta clara de país per aprofitar la seva pròpia infraestructura turística i esportiva, sobretot la que hi ha a la Costa Brava, per donar-se a conèixer i també per promoure l'esport de base. Serveix, a més, per descentralitzar l'atenció mediàtica. El MIC té lloc en 22 municipis gironins i les finals es faran aquest any a l'estadi Montilivi de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)