Editorial

L'EDITORIAL

Els refugiats i el COI, un mal precedent

El COI
ha promès fer
un equip de refugiats
per als Jocs
de Rio, però s'haurà de vigilar que Bach no
es faci enrere

El Comitè Olímpic Internacional (COI) vol recuperar la imatge d'entitat que es preocupa realment per valors universals com el de la solidaritat amb una decisió que ha de ser aplaudida si finalment es porta a terme. Es tracta de fer un equip de refugiats format a partir d'atletes potencials que arriben a Europa fugint del malson de la guerra de Síria i també d'altres zones de l'Orient Mitjà. El president, Thomas Bach, assegura que el comitè ja ha localitzat una quarantena de refugiats amb potencial de ser olímpics i que una desena d'ells poden tenir el nivell necessari per participar en els Jocs Olímpics. Ho farien, lògicament, amb la bandera olímpica. Perquè aquesta declaració no sigui només això, una declaració, caldrà que els mitjans estiguin atents i recordin a Bach la seva promesa.

S'ha de recordar, com fem avui mateix en un reportatge, que el COI no sempre ha tingut la mateixa actitud davant d'altres catàstrofes humanitàries, sobretot quan parlem de persones desplaçades. Després de la Segona Guerra Mundial, per exemple, no va voler saber res dels exiliats de l'Europa de l'Est, que el 1952 van arribar a demanar al comitè poder participar amb un equip d'exiliats i apàtrides. Són accions com aquesta les que el COI ha d'evitar si vol realment ser un referent que vagi més enllà de l'organització d'uns Jocs Olímpics cada quatre anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)