Editorial

L'EDITORIAL

Juntes en la victòria i en la derrota

En l'esport de competició,
les derrotes de vegades són tan rellevants com les victòries i els títols perquè ens ensenyen a aixecar-nos

Una imatge significativa de la històrica final de la copa de waterpolo jugada ahir a Sabadell va ser la xerrada que va tenir al final del partit l'entrenador del club vallesà, Nani Guiu, amb les seves jugadores. L'equip de casa va perdre finalment un partit en una competició oficial domèstica gairebé sis anys després d'aquell Sabadell-Mediterrani (10-12, 2 de maig del 2010). Pel camí, l'equip ha acumulat cinc lligues, vuit copes de la Reina i set supercopes en una ratxa fabulosa de 130 partits. Per això era interessant veure Guiu parlant amb les jugadores i probablement explicant-los que l'esport de competició es defineix a partir de les victòries, però també a partir de les derrotes. Si mai caus, mai aprens a aixecar-te. Això ho sabem des que som ben petits.

L'altra cara de la moneda era la del Mataró, lògicament, que després d'un gran esforç esportiu i econòmic ha vist recompensada la seva feina amb un èxit que no té preu i que anima un equip que pot rematar una temporada sensacional el cap de setmana vinent en la final a quatre de la copa LEN. A partir d'ara, les tornes potser canviaran. El Sabadell, quan torni a guanyar un campionat, segurament assaborirà més allò que alguns ja li donen sempre per fet. I el Mataró, ara ja en la pell d'un conjunt campió, tindrà la pressió afegida de defensar el seu nou estatus. I totes hi sortiran guanyant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)