Editorial

L'EDITORIAL

340 milions d'euros estan en risc

L'Ajuntament de Barcelona continua d'esquena al Circuit. Cap representant municipal va assistir ahir a la presentació del GP de F-1

Des d'abans que fos alcaldessa, Ada Colau ja desprenia una sintonia nul·la pels grans esdeveniments que poden atreure a Barcelona i a Catalunya visitants amb poder adquisitiu alt, siguin els creuers en massa, el Mobile World Congress o la fórmula 1. Pel que fa al congrés dels mòbils, va rectificar a temps, però pel que fa a la F-1, no es percep cap apropament entre el consistori i el Circuit de Barcelona-Catalunya.

La F-1 va tornar a Catalunya ara fa 25 anys, el 1991 i s'hi ha mantingut de manera estable. Pocs circuits, poques ciutats i pocs països ho poden dir. Ahir, els responsables del Circuit van aprofitar la presentació del gran premi per fer públiques dues dades –dilluns tenen previst estendre's més– sobre l'impacte econòmic directe de la instal·lació durant el 2015: 340 milions d'euros en total, dels quals 163 provenen del gran premi de F-1. Per descomptat, la major part és diner que ve de fora, no diner català que ha canviat de mans. No hi havia cap alt representant de l'Ajuntament per escoltar-los, un Ajuntament que ja ha aprovat la reducció de 4 a 2 milions de la subvenció per al 2016 fins a eliminar-la completament. És legítim que la F-1 no agradi per elitista i inaccessible, però, sense entrar a valorar la F-1 com a element de promoció, per atendre necessitats socials calen més diners i menys posicions dogmàtiques. Posant en risc el Circuit, perillen 340 milions cada any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)