Editorial

L'EDITORIAL

La llarga mà de la lluita antidopatge

Es tracta de demostrar que, tard o d'hora,
a quasi tots
els tramposos se'ls acaba enxampant

El Comitè Olímpic Internacional (COI) va anunciar ahir que s'han descobert 31 positius en les 454 mostres d'esportistes que van participar en els Jocs Olímpics de Pequín, fa vuits anys, i que s'han tornat a analitzar amb mètodes d'anàlisi més nous. Aquests 31 positius corresponen a esportistes de dotze països i de nou disciplines. Ahir no es van fer públics els noms dels esportistes afectats i es va explicar que els comitès olímpics nacionals als que pertanyen els 31 positius seran avisats en els propers dies. Si algun dels afectats encara està en actiu, no podrà participar en els Jocs Olímpics de Rio. De fet, les noves anàlisis es van fer sobre les mostres d'esportistes amb possibilitats de participar aquest estiu en els Jocs brasilers.

Aquest procés no és nou. Ja s'ha fet en anteriors edicions dels Jocs, ja que les normes vigents permeten guardar les mostres durant dues olimpíades (vuit anys). Els tramposos sempre acostumen a anar un pas al davant dels mètodes científics de detecció, i si ara es poden confirmar les sospites existents fa vuit anys que hi havia esportistes que usaven productes prohibits, però que en aquell moment costaven de detectar, s'ha de ser implacable ara que la ciència ho permet. No es tracta de trobar substàncies prohibides ara i no el 2008. Es tracta de demostrar que, tard o d'hora, a quasi tots els tramposos se'ls acaba enxampant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)