Editorial

L'EDITORIAL

L'Eurocopa continua la seva ampliació

La UEFA va ampliar de 8
a 16 el nombre de seleccions participants
en l'Eurocopa en l'edició del 1996 i ara, vint anys després, es passa a 24

L'Eurocopa de seleccions de futbol amb més equips de la història de la competició arrenca avui a França. Seran 24 els combinats que lluitaran per arribar a la final, que es jugarà el 10 de juliol a l'Stade de France, a Saint-Dennis, i aixecar la copa de campions que des del 2008 és propietat de la selecció espanyola, vencedora de les dues últimes edicions.

La UEFA va ampliar de 8 a 16 el nombre de seleccions participants en l'Eurocopa el 1996 i ara, vint anys després, es passa a 24. Aquesta ampliació ha derivat en l'Eurocopa més plural de la història, amb seleccions com Islàndia i Albània, que participaran per primer cop en un torneig internacional. A França també es veurà el retorn d'històrics com Hongria i Àustria, tot i que també hi haurà absències destacades com Holanda. Aquest major nombre d'equips també comportarà, és inevitable, un increment de partits que, a priori, semblen poc atractius. Seran les seleccions les que, amb el futbol que siguin capaces de fer, confirmaran, o no, aquests prejudicis.

Tot i les novetats i el retorn de seleccions històriques, les favorites són algunes de les habituals: Espanya, que defensa el títol malgrat la desfeta en el mundial; la campiona del món, Alemanya, i l'amfitriona, França. Després d'una temporada molt llarga, l'Eurocopa comença plena d'incògnites. En tot cas, però, ens espera un mes d'espectacle futbolístic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)