Editorial

L'EDITORIAL

La barbàrie dels ‘hooligans'

Fa molts anys que els violents s'aprofiten del futbol per fer de les seves, i en l'Eurocopa els incidents ja són preocupants

Recomanem la crònica del nostre enviat especial, Sergi Hernández, a Marsella en l'edició d'avui per veure, malauradament, una altra cara de l'Europa i del futbol en general. Aquests dies s'ha parlat molt del perill del terrorisme internacional i de la seguretat i poc d'un altre mal que ja donem per descomptat, els bàrbars del futbol. El que es va viure ahir en aquesta ciutat no és futbol ni representa cap dels valors positius que sovint associem a l'esport, però tampoc ho podem passar per alt. És un altre signe del nostre temps. La ciutat fa dies que viu un malson per la presència d'una munió incalculable d'anglesos que s'atrinxeren a qualsevol lloc i provoquen incidents violents davant la impotència de la policia local. A la gresca s'hi afegeixen també seguidors radicals d'altres països, i les imatges que en queden no són gratificants per al futbol: ampolles pels carrers i les places, contenidors bolcats, violents detinguts, cares ensangonades, etc. En només dos dies, els incidents provocats per aquests autoanomenats seguidors de futbol fan pensar que potser caldrà actuar amb més contundència contra ells i, sobretot, assegurar-se que ningú que hagi provocat un mínim incident violent pugui entrar en un camp de futbol. Europa té por dels estrangers i no s'adona que en la seva pròpia societat fa anys que els violents s'aprofiten del futbol per fer de les seves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)