Editorial

L'EDITORIAL

L'Argentina futbolística es menja Messi

La pressió
a què se l'ha sotmès al seu país perquè guanyés títols, amb Maradona
al capdavant, ha estat insuportable

Si Leo Messi no s'ho repensa, els argentins no el veuran més amb l'albiceleste i el Barça en dirà bé. No serà que no li dolgui, a l'astre argentí, però el seu país s'ha convertit en una màquina de devorar estrelles i expectatives, alimentada per qui sembla disposat a aconseguir que no creixi més l'herba allà on trepitja, Maradona.

A l'Argentina, a Messi l'han tractat com l'estrella que és, però no l'han protegit. Al contrari, amb ell –que s'ha fet estrella fora del seu país i ho ha guanyat tot a Europa– no han tingut mai la condescendència que es té sempre amb l'ídol format a casa. Amb Messi a l'equip només valia guanyar i les finals perdudes en la tanda de penals equivalen al fracàs més estrepitós. Una pressió insuportable de part de tot un país amb un entorn futbolístic apassionat però hiperbòlic i irracional, incapaç d'entendre que els acompanyants de Messi a l'albiceleste no són els companys que té al Barça. Incapaç de fer un judici ponderat, i aquí torna a emergir la figura de Maradona.

Leo Messi va fer 29 anys divendres passat. La millor edat per a un futbolista, el moment d'equilibri òptim entre la plenitud física i futbolística i la maduresa tàctica, diuen. Ha assumit el paper de salvador futbolístic de la seva pàtria durant una dècada, però s'ha acabat rendint. Per al Barça és un motiu de tranquil·litat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)