Editorial

L'EDITORIAL

Més intencions que perseguir el frau fiscal

Messi no ingressarà a
la presó, però el fet de tenir antecedents és una invitació
gens subtil
a marxar
de l'Estat

El frau fiscal s'ha de perseguir, sense excepció, però l'Audiència de Barcelona ha deixat el llistó altíssim condemnant a presó Leo Messi –un dels contribuents més importants de l'Estat espanyol– quan ja havia corregit el frau i pagat les multes. Ni la fiscalia l'acusava. Ha estat l'Advocacia de l'Estat, representada per Marta Silva –directora dels serveis jurídics del govern espanyol– qui ha mantingut la petició de presó per als Messi, pare i fill. Silva havia format part de la junta del Real Madrid en un dels mandats anteriors de Florentino Pérez.

Messi no ingressarà a la presó, però si el recurs al Suprem no prospera tindrà antecedents i el risc d'una hipotètica segona condemna serà una invitació gens subtil a marxar de l'Estat.

Hi havia motius de sobres per sospitar que, a més d'una qüestió fiscal, darrere del judici als Messi s'hi amagava una intencionalitat desestabilitzadora, impulsada pel club favorit del poder espanyol i per aquest mateix poder, en necessària i interessada connivència per, de passada, fer pagar al Barça el suport més o menys manifest al procés català. Ara que sabem què tramaven el ministre de l'Interior i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, tenim dret a concloure que la condemna de presó a Messi és una peça més de la conspiració de les institucions d'un estat que, d'altra banda, practica l'amnistia fiscal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)