Editorial

L'EDITORIAL

Superat un rècord d'una altra època

Encara hi ha nou rècords mundials femenins
en proves olímpiques que es van fer en els anys vuitanta del segle passat

Kendra Harrison, una atleta dels Estats Units de 23 anys, va millorar ahir el rècord mundial dels 100 metres tanques durant la reunió de la Lliga del Diamant que es va fer a l'estadi olímpic de Londres. La nova plusmarca mundial dels 100 metres tanques és 12.20, una centèsima
menys que l'anterior rècord. No és gaire habitual en els últims anys que es facin rècords mundial en atletisme i menys encara en la prova que va ser protagonista ahir a Londres. Perquè la marca que va superar Kendra Harrison l'havia fet la búlgara Iordanka Donkova fa gairebé 28 anys, el 20 d'agost de l'any 1988. Estem parlant, doncs, d'un d'aquests rècords d'una altra època que encara figuren en la llista de rècords mundials. Donkova va fer cinc rècords mundials en els 100 metres tanques entre el 1986 i el 1988 i va ser campiona olímpica el 1988 i bronze olímpic el 1992.

Eren altres temps, quan només es feien controls antidopatge en les competicions i els positius, tot i que aquell any es va caçar Ben Johnson a Seül, no eren gaire habituals. La IAAF sempre s'ha negat a posar a zero la taula de rècords, confiant que serien els mateixos atletes els que anirien netejant la llista. Ahir ho va fer Harrison –que no anirà als Jocs perquè no es va classificar– però encara queden nou rècords mundials femenins en proves olímpiques que es van fer en els anys vuitanta del segle passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)