Editorial

L'EDITORIAL

Un gran final per a Joaquim Rodríguez

Aquest cinquè lloc, a més,
és el millor resultat d'un ciclista català en la prova en ruta en tota la història dels Jocs Olímpics

Joaquim Rodríguez va tancar ahir la seva vida de ciclista professional amb una gran actuació en la cursa en línia dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Amb 37 anys, Purito va lluitar fins al final per aconseguir una medalla, va ser capaç de tornar fins al grup capdavanter després d'haver-se quedat tallat, i la caiguda de Nibali i Henao en l'última baixada li va donar l' oportunitat de somiar a pujar al podi. Al final no va poder ser, però el cinquè lloc és un gran comiat per al corredor vallesà, que marxarà de Rio amb un diploma olímpic en la seva primera i última presència en els Jocs. Aquest cinquè lloc, a més, és el millor resultat d'un ciclista català en la prova en ruta en tota la història dels Jocs Olímpics, ja que millora la sisena posició que Melcior Mauri va aconseguir en els Jocs del 1996, a Atlanta.

Al final de la cursa, Purito mostrava una barreja de sentiments: satisfacció pel que havia aconseguit, però, al mateix temps, lamentava no haver guanyat una medalla, ja que considerava que tenia prou cames per haver-hi lluitat. Sigui com sigui, Joaquim Rodríguez va tancar ahir, si no hi ha una marxa enrere poc probable, una trajectòria impressionant en el ciclisme, amb podis en les tres grans curses mundials per etapes, victòries en les tres curses catalanes professionals, dues medalles en mundials, triomfs en clàssiques i, ahir, un diploma olímpic per acabar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)