Editorial

L'EDITORIAL

Mireia Belmonte ja és llegenda

Una medalla d'or que la converteix en la primera catalana que guanya un títol en un esport individual
en uns Jocs

Mireia Belmonte ja és una llegenda de l'esport català. Les seves medalles en els Jocs Olímpics i en els campionats del món i d'Europa ja l'havien situat entre els millors esportistes catalans de sempre, i la matinada de dimecres a dijous va fer a Rio de Janeiro l'últim pas: guanyar una medalla d'or i fer-ho en la competició en què qualsevol practicant d'un esport olímpic ho vol fer: els Jocs Olímpics. Una medalla d'or, a més, que la converteix en la primera esportista catalana que és capaç de guanyar un títol en un esport individual en uns Jocs Olímpics.

Tot i que estadísticament només és una posició, hi ha molta diferència entre guanyar una medalla d'or o una de plata. Mireia Belmonte ho tenia molt clar i per això ha treballat com mai aquests últims quatre anys guiada per Fred Vergnoux per transformar les dues plates de Londres 2012 en, com a mínim, un or a Rio 2016. Un palmarès es pot fer a base de medalles de plata i de bronze, però els grans campions es fan amb medalles d'or, i ara la nedadora de Badalona ja la té. Belmonte no n'acumula tantes com Katie Ledecky i Katinka Hoszzú, però ja en té una del mateix color que les dues grans estrelles mundials de la natació femenina actual. I no té previst aturar-se aquí. En aquests Jocs de Rio ja ha guanyat també una medalla de bronze en els 400 m estils i aspira a pujar al podi també en els 800 m lliure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)