Seleccions

Catalunya-Tunísia, episodi segon

Partit de Nadal. La selecció catalana s'enfrontarà finalment al combinat nord-africà el 28 de desembre a l'estadi de Montilivi

El rival de la selecció catalana aquest Nadal serà Tunísia, que tornarà a enfrontar-se a la quadribarrada després de visitar Barcelona el desembre del 2011. La FCF feia unes setmanes que treballava amb una llista de noms en què figuraven principalment combinats africans i, finalment, l'escollit serà el que estava més ben situat en el rànquing FIFA (38è), si bé hi havia altres alternatives amb més de renom com ara Ghana, el Marroc o Nigèria. En tot cas, els tunisians seran els que visitaran finalment l'estadi de Montilivi, en un matx que es disputarà el dimecres 28 de desembre en una hora que encara s'ha de determinar, si bé hi ha molts números que es jugui a les set de la tarda.

Aquest cop, a diferència d'altres anys, en què el partit de Catalunya coincidia amb la tornada a la feina dels dos principals equips del país, el matx de la selecció cau en una mala data, ja que el 28 de desembre els jugadors del Barça i l'Espanyol estaran encara de vacances. Acudiran a la crida, per tant, els que estiguin disposats a renunciar a un dia de descans per jugar una estona a les ordres de Gerard López i Sergio González, que dirigiran una temporada més el combinat català. Enguany, doncs, a diferència dels últims anys, serà més complicat fer un conjunt amb tots els cracs, i bona part dels joves valors del país podrien guanyar protagonisme. És el cas de la perla de la Masia Carles Aleñà i dos de les figures emergents de l'Espanyol, Marc Roca i Aarón.

Més enllà dels futbolistes de les noves generacions, Gerard i Sergio volen aprofitar el partit a Montilivi per homenatjar dos pesos pesants de la història recent del futbol català. Així, intentaran aconseguir que hi siguin presents Xavi Hernández i Sergio García, que estan jugant en la lliga de Qatar.

Retorn al format clàssic

Amb la decisió de jugar contra Tunísia, la FCF torna al format clàssic de les darreres dues dècades. Queda enrere el model de jugar contra el País Basc dels dos últims anys, una cita que anava acompanyada dels partits de la selecció femenina i de futbol sala. Aquests dos combinats enguany també jugaran, però ho faran en dates diferents i contra rivals que no tenen res a veure amb Tunísia.

DIES DE DESCANS

El matx es juga en plenes vacances dels jugadors del Barça i de l'Espanyol

VOLUNTAT

El cos tècnic de la selecció intentarà que juguin Xavi i Sergio García, ara a Qatar

Els rivals africans, tònica recent

L'elecció de Tunísia per al partit de Nadal reforça el canvi de tendència que hi ha hagut els últims anys a l'hora d'escollir rival. El gran nombre de problemes que té la FCF per trobar una data compatible amb una selecció de primer nivell –enguany hi havia la idea de portar Holanda per homenatjar Cruyff i de seguida es va haver de descartar– i, sobretot, el gran cost que té jugar contra un rival de renom han fet que la federació hagi apostat pels combinats africans. Així, sense comptar els dos últims partits contra el País Basc, les tres darreres seleccions són africanes: Cap Verd (desembre del 2013), Nigèria (gener del 2013) i Tunísia (2011). La tònica anterior havia estat portar conjunts sud-americans. D'altra banda, aquest serà el segon cop en els últims anys en què el partit de la selecció es jugui lluny de Barcelona, després del matx que es va disputar el 2006 a Terrassa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)