Seleccions

Handbol

Seleccions catalanes

Granollers exercirà de capital de l'handbol català

Seleccions catalanes. Carlos Viver convoca els internacionals Viran, Solé i Figueras per al partit del 75è aniversari contra la selecció de Qatar, en una llista amb vuit jugadors del club vallesà

Granollers exercirà més que mai de capital de l'handbol català els pròxims 21 i 22 de desembre. Més enllà de ser l'escenari del partit commemoratiu del 75è aniversari de la Federació Catalana d'Handbol entre la selecció quadribarrada i la de Qatar, i de la Copa de les Nacions, ahir es va fer pública la convocatòria de tots dos combinats, amb majoria de components del BM Granollers, vuit en el conjunt masculí i sis en el femení. En la llista de Carlos Viver destaca la presència de tres jugadors que van competir amb Espanya en els dos primers partits classificatoris per a l'europeu: l'especialista defensiu Viran Morros (Barça Lassa), l'extrem Ferran Solé (Tolosa) i el pivot Adrià Figueras (Fraikin BM Granollers).

Amb tot, Viver va destacar la dificultat de fer la selecció davant l'exigència del calendari en els clubs de màxim nivell i la proximitat amb el mundial de França, que es disputa al gener. “Antonio García, per exemple, no pot venir perquè el dia 23 té partit amb el Kolding, a la lliga danesa, i a Joan Cañellas [al Vardar] vam decidir no convocar-lo després de parlar amb el seleccionador espanyol, Jordi Ribera, per no castigar-lo físicament. D'altres tenien altres compromisos”, va explicar el tècnic català. De totes maneres, Viver va remarcar: “Tots els convocats estan molt il·lusionats. S'ha intentat fer el millor equip possible, compensat, i amb jugadors de tot el territori, amb gent molt jove i algun veterà [amb referència a Álamo i Ferrer].” Tot i el potencial del rival, el Qatar de Valero Rivera, vigent subcampió del món, el seleccionador català adverteix: “Si tenim possibilitats de guanyar, hi anirem a mort. No tenim pressió, però intentarem ser al màxim de competitius.”

A diferència del combinat masculí, que no jugava des del 2009, la selecció femenina competeix cada curs en la copa de les Nacions a instàncies del conveni signat el 2008 amb les federacions de Galícia i el País Basc. En aquest sentit, el seleccionador Josep Ibáñez va advertir que abans era “més fàcil fer la convocatòria perquè totes jugaven a Catalunya”. Tot i lamentar alguna absència, no faltarà a l'equip la pivot del Bera Bera Judith Sans, que aquests dies ha estat jugant l'europeu amb el combinat estatal. Ibáñez té molt clar l'objectiu: “Volem arribar a la final i guanyar un títol que no s'aconsegueix des del 2009.”

Oferta de Mayoral

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va aprofitar l'acte per fer la proposta de convertir el Palau Olímpic en la seu permanent dels partits de la selecció catalana. “Hem voltat bastant pel territori, però la proposta és raonable i es podia convertir en una festa per promocionar l'handbol”, va respondre el president de la Federació Catalana d'Handbol, Tomàs Moral, que ja ha anunciat que l'any vinent no es presentarà per a la reelecció del càrrec.

CONVOCADA

En la selecció femenina destaca la jugadora d'Ascó Judith Sans
Dimecres, 21 de desembre
18.15 h
Catalunya - Algèria (Esport3)
20.15 h
País Basc - Galícia
Dijous, 22 de desembre
16 h
3r/4t lloc copa de les Nacions
18 h
Final copa de les Nacions
21 h
Catalunya - Qatar (Esport3)
Selecció masculina
Porters
Vicente Álamo
Fraikin Granollers
Ignacio Biosca
Ademar Lleó
Extrems drets
Mamadou Gassama
BM Granollers
Josep Reixach
Bordils
Extrems esquerres
Aitor Ariño
Barça Lassa
Adrià Pérez
Fraikin Granollers
Pivots
Adrià Figueras
Fraikin Granollers
Víctor Tremps
Barça Lassa
Especialistes defensius
Marc García
Fraikin Granollers
Viran Morros
Barça Lassa
Centrals
Marc Cañellas
Fraikin Granollers
Borja Lancina
Bidasoa Irun
Laterals esquerres
Álvaro Ferrer
Fraikin Granollers
Arnau García
Fraikin Granollers
Eduard Nonó
Bidasola Irun
Laterals drets
Ferran Solé
Tolosa
Marc Canyigueral
C. Encantada
Cos tècnic
Entrenador:
Carlos Viver
Ajudant:
Xavier Pérez
Delegat:
Jordi Boixaderas
Metge:
Joan Vives
Fisioterapeuta:
Erola Madrigal
Selecció femenina
Porteres
Nicole Morales
BM Granollers
Sílvia Lladó
E. Castelldefels
Extrems dretes
Anna Rojas
BM Granollers
Maria Cadenas
E. Castelldefels
Extrems esquerres
Sara Gil
BM Porriño
Alba Simón
CH Amposta
Míriam González
BM Granollers
Pivots
Judith Sans
Bera Bera
Carla Gómez
Mavi Gijón
Centrals
Mireia Torras
BM Granollers
Júlia Calduch
Assoc. Lleidatana
Laterals esquerres
Marina Graell
Assoc. Lleidatana
Sara Galamba
BM Granollers
Laterals dretes
Judith Vizuete
BM Granollers
Raquel Ferrés
EH Sant Vicenç
Cos tècnic
Entrenador:
Josep Ibáñez
Ajudant:
Pepe Olivares
Delegada:
Núria Rosell
Fisioterapeuta:
Montse Alguacil
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)