Seleccions

Handbol

Copa de les Nacions

Sans: “El País Basc tindrà un ritme molt alt de pilota”

Handbol. La jugadora internacional d'Ascó, un dels referents de la selecció catalana, adverteix del potencial del rival en les semifinals de la copa de les Nacions, que es disputen avui a Granollers

Si algú coneix el potencial de la selecció del País Basc, el rival d'avui de Catalunya (18.15 h, per Esport3) en la primera semifinal de la copa de les Nacions que es disputa al pavelló del CB Granollers, és Judith Sans (1994). La jugadora d'Ascó està complint el seu segon curs en les files del Bera Bera, de Sant Sebastià, equip que nodreix bona part del combinat basc. “No paren de córrer, i ho dic jo que jugo al Bera Bera. Tindran un ritme molt alt de pilota i la defensa serà molt forta”, adverteix la pivot catalana. Tot i la qualitat del rival, Sans no amaga que l'objectiu és recuperar un títol que el conjunt quadribarrat no conquereix des del 2009: “Volem gaudir del partit, però sobretot anem a guanyar. Totes ens coneixem, tenim complicitat i donarem guerra.” L'altra semifinal de la competició la disputaran Galícia i Catalunya B, format per jugadores juvenils i que han entrat en escena després de la baixa d'última hora d'Algèria.

Judith Sans afronta aquesta copa de les Nacions després d'haver competit per primera vegada en un gran campionat amb la selecció espanyola, en l'europeu de Suècia. Tot i la seva condició de debutant i del discret paper del combinat estatal, la seva actuació no va passar desapercebuda, va jugar molts minuts de qualitat i va rebre els elogis del seleccionador, Jorge Dueñas. Sans s'ha estrenat com a internacional, però no per això s'erigeix en la líder de la selecció catalana que dirigeix Josep Ibáñez. “Feia molt anys que no hi havia cap catalana amb l'equip espanyol [des del 2005 amb Cristina Gómez], i això és important per a la Federació Catalana d'Handbol. Molta gent m'ha dit que estava molt contenta per la meva convocatòria, però jo seré una més de la selecció catalana”, subratlla Sans. De fet, la jugadora del Bera Bera recorda que Anna Manaut va saltar de la llista per una lesió i que en les categories juvenils i júniors sí que hi ha moltes catalanes. “Ara s'estan recollint els fruits de la feina de promoció feta per la Federació Catalana d'Handbol tant al CAR com a la Blume”, sentencia.

Entre les seleccionades, i a més de Judith Sans, hi ha tres jugadores més que competeixen fora de Catalunya: Sílvia Ausàs (Alcobendas), Sara Gil (Porriño) i Carla Gómez (Mavi Gijón). No ha pogut entrar en la convocatòria Anna Manaut, que avui encara tenia entrenaments amb el Besançon, de la lliga francesa. “Abans, a més del Granollers també hi havia el Castelldefels en la màxima categoria. Totes volem progressar, i si en altres equips de fora ens donen puntualment aquesta possibilitat és normal que fem el salt”, ressalta Sans, que al Bera Bera a més de segellar el triplet –copa, lliga i supercopa– pot competir en la lliga europea.

Avui
18.15 h
Catalunya - País Basc (Esport3)
20.00 h
Catalunya B - Galícia
Demà
16 h
3r/4t lloc copa de les Nacions
18 h
Final copa de les Nacions
21 h
Catalunya - Qatar (Esport 3)
Porteres
Nicole Morales
BM Granollers
Sílvia Lladó
E. Castelldefels
Extrems dretes
Anna Rojas
BM Granollers
Maria Cadens
E. Castelldefels
Extrems esquerres
Sara Gil
BM Porriño
Alba Simón
CH Amposta
Míriam González
BM Granollers
Pivots
Sílvia Ausàs
BM Alcobendas
Judith Sans
Bera Bera
Carla Gómez
Mavi Gijón
Centrals
Mireia Torras
BM Granollers
Júlia Calduch
Assoc. Lleidatana
Laterals esquerres
Marina Graell
Assoc. Lleidatana
Sara Galamba
BM Granollers
Laterals dretes
Judith Vizuete
BM Granollers
Raquel Ferrés
EH Sant Vicenç
Cos tècnic
Josep Ibáñez (Entrenador), Pepe Olivares (ajudant), Núria Rosell (delegada) i Montse Alguacil (fisioterapeuta)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)