Seleccions

VICKY LOSADA

MIG DE CATALUNYA

“Tenim un nivell molt alt”

Vicky Losada, que adverteix de la qualitat de Galícia, remarca que “el futbol femení català és el millor d'Espanya”

Després de perdre's el partit de l'any passat contra el País Basc, ja que estava a l'Arsenal i va voler aprofitar les vacances del club, Vicky Losada (Terrassa, 5-3-1991) ha tornat al Barça i també a la selecció. La migcampista serà avui una de les grans figures del partit contra Galícia.

Com afronta el partit de la selecció. És un matx que té una càrrega emocional, oi?
Sí, estic molt contenta d'estar aquí, que l'any passat no vaig poder ser al partit de Nadal. Tenia ganes de jugar amb les companyes d'altres anys i, tot i que sigui un amistós, esprem ser competitives.
És un amistós però s'hi veurà jugadores de nivell. Totes les seleccionades juguen a primera i Galícia té potencial...
Sí, elles tenen un molt bon equip, amb Vero Boquete, que és una jugadora TOP, com a líder. Malgrat ser un amistós estem molt motivades.
Ha jugat un mundial i coneix bé el futbol d'elit. Quin nivell podria tenir Catalunya si competís a nivell internacional?
És una pregunta complicada de respondre, perquè encara estem uns quants passos per darrera de les seleccions de primer ordre. Tot i això, ens hem de sentir orgullosos, perquè el nivell del futbol femení a Catalunya és el millor de tot Espanya. Tenim un nivell molt alt i contra Galícia oferirem una bona imatge.
Ve de jugar a Nova York i a Londres [amb l'Arsenal], com és el futbol femení allà?
Estats Units és una potència mundial i allà les coses estan millor que aquí, ens porten molts anys de feina per endavant. D'altra banda, Anglaterra és el país del futbol i es viu amb molta passió, amb una lliga molt competitiva. En tot cas, aquí estem fent les coses molt bé i ens falta poc per estar a l'alçada d'aquests futbols.
Més enllà de l'idioma, què hi ha après?
Doncs, venint de Can Barça, he après un joc més directe i físic. L'experiència també m'ha servit per millorar les meves debilitats, que per això vaig marxar, i per a competir cada diumenge, perquè a la Premier fins i s'escapen punts contra l'últim.
El nivell de la lliga espanyola, ha millorat?
Sí, tots els recursos que s'hi estan posat han donat resultat. Ara hi veig equips més treballats tàcticament i més competitius. També s'està millorant l'infraestructura.
Acaba de tornar al Barça. Com veu a l'equip?
Doncs venim de dos sots, però no n'hem de fer un drama, que queda molt. Som el Barça i ens miren en lupa, però treballem fort i tronarem amb energies renovades després del Nadal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)