Seleccions

El potencial es posa a prova

Partit de Nadal. La selecció femenina s'enfronta aquesta tarda amb Galícia (19 h), un combinat liderat per Vero Boquete, amb un bloc format exclusivament per jugadores de primera divisió

El partit de Nadal és també cosa de la selecció femenina. Després d'enfrontar-se amb el País Basc els darrers dos anys, igual que el combinat masculí, enguany Catalunya té una cita diferent, contra Galícia. Les noies de Natàlia Arroyo es desplacen avui mateix a Vilagarcía de Arousa, on a les set del vespre s'enfronten amb el combinat gallec (Esport 3), un equip amb baixes nombroses, però amb algun nom cridaner com el de Vero Boquete. Catalunya, per la seva banda, ha confeccionat una llista formada exclusivament per futbolistes de primera divisió, així que el duel serà una bona oportunitat per calibrar el nivell del futbol femení d'aquí.

“Catalunya té jugadores de primeríssim nivell als club que marquen el ritme a primera divisió i hem intentat fer la llista més competitiva possible”, explicava ahir la seleccionadora, que avança que la proposta futbolística serà ofensiva: “Tenim jugadores que es coneixen bé i tenen certes complicitats creades, així que les intentarem explotar amb la consigna d'anar a l'atac. De fet, és difícil trobar a Catalunya jugadores que facin una altra cosa, ja que s'ensenya a atacar.” El principal contratemps de Natàlia Arroyo a l'hora de confeccionar la llista han estat les baixes de les dues jugadores de l'Atlético de Madrid, Marta Corredera i Andrea Pereira, que tenen un compromís adquirit amb seu club, i també de les blaugrana Marta Torrejón i Míriam Diéguez.

Un rival minvat

A diferència de Catalunya, la selecció gallega estarà formada per una mescla de jugadores de primera divisió i de segona, ja que el seu seleccionador, Quin Valbuena, ha tingut força contratemps per configurar la convocatòria. Tot i això, el conjunt gallec disposa d'una de les grans figures del futbol mundial, la davantera del PSG Vero Boquete, i també d'una de les màximes golejadores de la lliga, Mari Paz Vilas. Natlàlia Arroyo, això sí, s'espera un rival que surti a l'expectativa: “Galícia destaca pel seu odre defensiu. Nosaltres assumirem el pes del partit i elles intentaran aprofitar alguna errada per mirar de fer-nos mal al contraatac.”

L'AVANTMATX

Galícia destaca pel seu odre defensiu. Nosaltres assumirem el pes del partit i elles buscaran fer mal al contraatac
Natàlia Arroyo
SELECCIONADORA DE CATALUNYA
Tenim jugadores que es coneixen bé i tenen complicitats creades, així que les intentarem explotar amb la consigna d'anar a l'atac

Una llista amb sis jugadores que s'estrenaran

En l'expedició que aquest matí sortirà a primera hora des de l'aeroport del Prat, hi haurà sis jugadores que no havien jugat en els dos darrers partits contra el País Basc. És el cas d'Aitana Bonmatí, Brenda Pérez, Cristina Baudet, Eva Llamas, Alba Aznar i Esther Sullastres, que debutaran amb la quadribarrada. Totes elles, doncs, afronten la cita de manera especial, tal com explica Aitana Bonmatí: “He passat per les seleccions inferiors i poder estar amb l'absoluta és un orgull, a tothom li agrada.” La jove futbolista del Barça veu així recompensada la seva trajectòria amb els combinats de base: “He fet un recorregut i aquest és un premi, poder estar amb les millors jugadores de Catalunya és especial.” Bonmatí, d'altra banda, s'espera un enfrontament obert, “ja que cap dels dos equips l'ha pogut treballar gaire”, tot i admetre que, “a priori, Catalunya és una selecció millor”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)