Seleccions

Un partit per fer país

Catalunya rep la visita de Tunísia en un duel que transcendeix un any més l'àmbit esportiu

Xavi Hernández i Sergio García seran els principals atractius a Montilivi

El partit és en un dia feiner. Els cracs del Barça, tret de Sergi Roberto, no hi seran. El rival, Tunísia, tampoc és que enlluerni. Farà fred. O potser no, perquè ara ja fa temps que els desembres no són congelats. Els factors –bàsicament que Catalunya no pot programar partits en dates FIFA– juguen en contra. Això, però, ha de quedar al marge, que qui avui sortirà a la gespa de Montilivi és la selecció catalana de futbol. No valen les excuses.

En un moment en què les reivindicacions nacionals ja fa temps que han transcendit de les grades, és innegable que torbar al·licients és cada cop més difícil, però n'hi ha un que hauria de tenir la força suficient per fer que Montilivi s'ompli: mentre es batalla perquè la selecció pugui jugar Eurocopes i mundials, aquest partit fa país. La millor mostra d'això és l'escenari d'enguany i la convocatòria. El matx es jugarà a Girona (18.45 h) i el seleccionador, davant les baixes d'algunes de les figures del Barça, ha apostat per fer una llista més propera al territori. Més enllà dels dos principals clubs del país, enguany a la selecció també hi estaran representats el Girona amb Pere Pons, el Reus amb Edgar Badia i el Nàstic amb Gerard Valentín.

En els partits de Nadal els arguments sentimentals sempre prevalen per sobre dels futbolístics. Això, però, no vol dir que no s'hagin de veure quirats a la gespa de Montilivi. Res més lluny de la realitat. Falten alguns dels astres del futbol de casa nostra, però tot i això a la selecció hi ha noms que imposen respecte. Jugarà, per exemple, Xavi Hernández, “el millor jugador de la història de Catalunya”, tal com el va etiquetar el mateix seleccionador. Poca broma. Des del Qatar, com ell, també ha arribat el pitxitxi històric de Catalunya, Sergio García. El del Bon Pastor ha marcat vuit gols lluint la samarreta quadribarrada. Vaja, que només per poder tornar a veure aquestes dues figures en acció a casa nostra un altre cop ja paga la pena acostar-se al camp o posar TV3.

Tot i que el partit es disputa en plenes vacances del Barça i coincideix amb el segon dia de feina a l'Espanyol, el mig blaugrana Sergi Roberto i el davanter blanc-i-blau Gerard Moreno, dos dels futbolistes catalans més destacats del moment, no s'han volgut perdre la cita d'avui. La llista de Gerard López, de fet, és intergeneracional. A futbolistes veterans com Xavi, Sergio García i Joan Verdú i homes de present com Gerard Moreno i Sergi Roberto, s'hi sumen algunes figures emergents com els futbolistes de l'Espanyol Marc Roca i Aarón Martín i el jove lateral molletenc de la Juventus Pol Lirola, que aquest curs juga cedit al Sassuolo.

El segell català, a prova

Tot i que la llista d'enguany té poc a veure a la d'altres ocasions, en què tant Johan Cruyff com Gerard havien disposat de tots els cracs catalans, l'aposta futbolística es mantindrà inalterable. El gros de la selecció ha passat per la Masia i per Sant Adrià de Besós –en alguns casos, pels dos llocs– i això ja és una garantia contra un combinat que no ha vingut a Girona de vacances. Tunísia es troba en ple procés de preparació de la copa d'Àfrica, i els seus jugadors intentaran convèncer el seleccionador per tenir minuts en la competició, que començarà el 14 de gener. Aquesta tarda, doncs, es posarà a prova el model futbolístic de Catalunya, marcat per la combinació i l'atac. Passen els anys i canvien els noms, però es manté un segell. El de Johan Cruyff.

L'AVANTMATX

Volem que la selecció enganxi tot el territori i és il·lusionant anar a Girona amb totes les localitats exhaurides i el camp ple

COMBATIUS

Tunísia ha arribat en ple procés de preparació de la copa d'Àfrica, que començarà el 14 de gener
Hem de competir bé. Només ho podem fer una vegada a l'any i, per tant, cal fer-ho al màxim
Gerard López
SELECCIONADOR CATALÀ
Hem fet una llista competitiva i som una selecció atractiva, preparada per afrontar el partit contra un rival molt fort

Totes les entrades despatxades

La FCF espera que l'estadi de Montilivi s'ompli aquesta tarada. De fet, la federació ja va anunciar fa una setmana que totes les entrades per a la cita de la selecció s'havien esgotat. En total, s'han despatxat 9..200 tiquets, la majoria dels quals entre els clubs de la demarcació gironina. Enguany, doncs, la FCF ha mantingut l'aposta de descentralitzar els actes que organitza i Montilivi és el primer escenari d'un partit de la selecció fora d'àrea metropolitana dels últims anys. Més enllà d'apropar la selecció al territori, “una aposta que es mantindrà els pròxims anys”, segons va afirmar el seleccionador Gerard López, el fet de portar Catalunya a Montilivi assegura també una bona assistència, ja que és molt complicat que grans estadis com el Camp Nou o Cornellà-el Prat s'omplin en els partits de la selecció. Davant la previsió de ple, la FCF va demanar ahir als aficionats amb entrada que vagin amb força antelació a Montilivi, per evitar cues i aglomeracions. És per aquesta raó que el camp s'obrirà a un quart de sis de la tarda, una hora i mitja abans no comenci el partit. D'altra banda, abans del matx, en la presentació dels jugadors, hi ha previst un espectacle pirotècnic i de trabucaires.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)