Seleccions

El camí comença de nou

Copa de les Regions UEFA. Catalunya inicia demà una nova edició d’una competició en què només li falta assolir el títol de campió europeu

Demà començarà a Sant Boi de Llobregat una competició en què Catalunya ha batallat molt els darrers anys: la copa de les Regions UEFA. El combinat amateur, que en l’anterior edició, fa dos anys, va caure en la primera fase a Múrcia, inicia una nova etapa centrada a repetir els dos títols de campió estatal que havia encadenat anteriorment, a Astúries (2012) i a Segòvia (2014). Aquest és el requisit bàsic per anar a competir a Europa. Catalunya ho ha fet en tres ocasions de bracet de l’actual seleccionador, Toni Almendros. L’any 2012, a Ucraïna, el combinat quadribarrat va superar la primera eliminatòria continental i va arribar a la fase final, que es va disputar l’any següent al Vèneto. El paper de la selecció va ser impecable fins que es va arribar a la final, en què una fatídica tanda de penals va privar-la d’aconseguir el títol de campió europeu.

En la següent edició de la copa de les Regions, Catalunya va repetir l’èxit d’acabar campió estatal a Segòvia, però després, en la primera fase continental, que es va jugar entre Moldàvia i Transnístria, va claudicar contra Irlanda del Nord. En totes les fases que s’han disputat els últims sis anys, hi ha un futbolista que ha estat fix per a Toni Almendros, el migcampista de Calders Putxi (Prat), que ha fet tot el recorregut.

Canvi a la llista

La llista de divuit homes proporcionada dilluns passat per Toni Almendros va tenir ahir un canvi de darrera hora. Víctor Aliaga (Cerdanyola) va acabar caient i al seu lloc jugarà l’atacant de l’Europa Manuel Raíllo.

LES XIFRES

1
futbolista
ha jugat totes les fases des del 2011, Putxi. El mig ha estat un fix per a Toni Almendros.
3
cops
ha jugat Catalunya a Europa: en dues fases intermèdies i una final, al Vèneto.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)