Seleccions

L’opció de l’Argentina es complica

Selecció absoluta. La FCF continua pendent de la resposta de l’AFA, però l‘albiceleste’ jugarà a Israel el 9 de juny i es reactivaran alternatives per organitzar el partit entre el 28 i el 30 de maig

La Federació Catalana de Futbol (FCF) va convidar la selecció argentina a jugar un amistós durant la seva estada a Barcelona –de l’1 al 10 de juny– abans del mundial. El partit, però, té molts números de no disputar-se, ja que l’AFA ha tancat un darrer matx abans del mundial a Tel-Aviv, contra Israel, el 9 de juny. Vista aquesta situació, doncs, sembla poc probable que hi pugui haver un Catalunya-Argentina aquest juny, tot i que tampoc no es pot descartar que n’acabi jugant dos. La FCF, en tot cas, continua pendent de la resposta que li ha de donar l’agent FIFA que negociava aquesta operació. “Nosaltres hem fet aquest oferiment i continuem esperant la seva resposta”, explicava ahir el president de la federació catalana, Andreu Subies, que fins que no rebi aquesta contestació no s’encarregarà d’altres aspectes logístics, com ara poder disposar del Camp Nou, on hi ha planificades unes obres en la data en què es preveia el partit (el 4 de juny). Però hi ha un parell d’handicaps més en relació amb aquest partit amistós. D’entrada, les dates, ja que molts futbolistes marxaran de vacances passat el 30 de maig, i l’altre és econòmic, ja que l’Argentina és una selecció amb un catxet alt i Subies no vol que aquest partit vagi acompanyat d’una factura alta: “A l’AFA li podem oferir els beneficis del taquillatge restant-hi les despeses del partit.”

Activant un pla B

La FCF és conscient que jugar contra l’Argentina no serà fàcil i per aquesta raó té molt clar que reactivarà alternatives si la resposta definitiva de l’AFA és negativa. Els jugadors, explica Subies, estan engrescats: “Gerard i Sergio ja han parlat amb molts futbolistes i la predisposició és bona, però cal veure com es pot quadrar, perquè molts d’ells ja hauran acabat la temporada i tenen vacances demanades passat el 30 de maig.” A això s’hi ha de sumar el fet que, per la normativa de la FIFA, les seleccions podran començar a jugar amistosos el dia 28, cosa que esclareix el panorama: el partit s’hauria de disputar del 28 al 30 de maig. “Si no podem jugar contra l’Argentina, la intenció és fer-ho en aquestes dates contra una altra selecció i el partit es podria disputar fora de Barcelona: a Lleida o a Tarragona”, conclou Subies, que no es vol resignar a no organitzar l’amistós.

LES FRASES

Si no podem jugar contra l’Argentina i juguem contra una altra selecció, el partit es podria disputar fora de Barcelona: a Lleida o a Tarragona
Gerard i Sergio ja han parlat amb els jugadors i en tenen ganes, tot i que cal veure el calendari
Andreu Subies
president de la fcf
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)