Seleccions

La FCF busca una data FIFA

Selecció. La federació catalana considera esgotada la fórmula del partit de Nadal i vol organitzar un amistós amb el permís de la FEF

El tradicional amistós de Nadal de la selecció no es disputarà més seguint el format dels últims anys. L’organització d’aquest partit ha estat un maldecap per a la Federació Catalana de Futbol (FCF) en l’etapa d’Andreu Subies. Tant, que l’hivern passat ni tan sols es va jugar. Això, però, no significa que la FCF, dirigida ara per la junta continuista de Joan Soteras –el sabadellenc prendrà possessió de la presidència demà–, no busqui fórmules alternatives. Ans al contrari, la idea en què treballa ara la federació és jugar un partit amistós aprofitant una data FIFA, tal com farà la selecció basca aquest 12 d’octubre contra Veneçuela.

El context ha canviat i des de la Federació Espanyola de Futbol (FEF), encapçalada ara per Luis Rubiales i amb Andreu Subies en la vicepresidència, hi ha una major predisposició a donar permisos perquè se celebrin aquest tipus de partits. Des de la FCF encara no s’han iniciat els tràmits per fer-ho, però tenint en compte el calendari establert per la FIFA i que no es preveu disputar-lo el mes vinent, si l’amistós es vol celebrar aquesta temporada hi ha dues finestres lliures: del 18 al 26 de març –és l’opció que facilitaria més les coses– i del 3 a l’11 de juny –unes dates més difícils, ja que les competicions hauran acabat.

Jugar en dates FIFA, en tot cas, faria més senzill trobar un rival amb entitat i també ajudaria el seleccionador, Gerard López, a convèncer jugadors, ja que no perdrien dies de vacances. El tècnic no podria disposar dels seleccionats per Luis Enrique amb Espanya, però seria més fàcil convocar la resta, sempre que els clubs no hi posin impediments, ja que les competicions estaran aturades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)